Copiii cu vârsta cuprinsă între 9-15 ani din patru județe din Transilvania sunt invitați să se înscrie în perioada 1-5 august 2024 la Concursul de public speaking cu tema „1 din 17 ODD-uri” din cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” implementat de Barbu Antonela Sofia PFA și co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.
Concursul își propune să dezvolte abilitățile de comunicare și de vorbit în public atât pe scenă, cât și la radio sau în fața camerelor de filmare și se adresează copiilor cu domiciliul într-unul dintre județele: Alba, Brașov, Mureș și Sibiu.
Au fost stabilite două secțiuni de vârstă: 9 – 12 ani și 13 – 15 ani. Concurenții sunt invitați să aleagă pentru
discursul lor unul din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă cuprinse în Agenda 2030, să înregistreze discursul, urmând ca materialul video să fie trimis prin wetransfer.com la adresa de email: invatacusofia@gmail.com și să conțină obligatoriu în descriere, următoarele informații: Numele și prenumele participantului, localitatea și titlul discursului.
Înscrierea participanților se face prin completarea formularului: https://forms.gle/3r8pPYLNK6VvBhiP7 Juriul concursului este compus din specialiști în domeniul cultural – educativ și PR (comunicare și relații publice). În procesul jurizării vor lua în considerare următoarele aspecte ale discursului prezentat:
Adecvarea temei la cerințele stabilite de organizatori – maxim 10 puncte
Structurarea și claritatea discursului – maxim 40 puncte
Captarea atenției auditoriului și creativitatea în modul de prezentare și argumentare – maxim 50 puncte
Pentru fiecare dintre județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu se vor stabili câte 3 câștigători. Aceștia urmează să participe la Tabăra Coolturală de la Nocrich, județul Sibiu desfășurată în perioada 16-17 august 2024 la Centrul Cercetășesc H.C. Habermann.
Organizatorii vor suporta costurile legate de transport, cazare, masă.
În cadrul Taberei Coolturale, copiii vor avea ocazia să participe în mod gratuit la o serie de ateliere educative, la un concert de muzică folk, o lansare de carte și la multe alte activități educative și de divertisment.
Organizator: Barbu Antonela Sofia PFA
Parteneri: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Biblioteca Județeană Mureș, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Centrul de Documentare și Informare – la Muzeul Gazelor Naturale Mediaș, Centrul Cercetășesc „HC Habermann” Nocrich, filiala Organizației Naționale Cercetașii României.
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de email: invatacusofia@gmail.com
Persoană de contact: Antonela Sofia Barbu
Citește și: