Transilvania și Moldova scapă de caniculă… căldura persistă

- Actualitate - iunie 24, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o noua avertizare Cod Galben cu val de căldură persistent, disconfort termic ridicat pentru ziua de 24 iunie.

Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Avertizare COD PORTOCALIU

De asemenea, există un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat pentru ziua de 24 iunie.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.