Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale 2024

- Actualitate - iunie 28, 2024
Distribuie

Vineri, 28 iunie, elevii din minoritățile naționale sunt invitați la ultima probă din cadrul Evaluării Naționale: limba maternă.

Înainte de examen, asistenții vor prezenta candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și le vor solicita să predea toate eventualele materiale și obiecte care, conform reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen, spun reprezentanții Ministerului Educației.

Candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc regulile și mențiunea că sunt conștienți că nerespectarea acestora va atrage acordarea notei 1 și eliminarea din examen.

IMPORTANT !

La intrare în centrul de evaluare, candidații trebuie să prezinte un act de identitate: Cartea de Identitate sau certificatul de naștere.

În sălile de examen, candidații nu au voie să aibă în haine, încălțăminte, penare sau alte obiecte similare, ori în băncile în care sunt așezați, orice dispozitive electronice: telefoane mobile, căști audio, dispozitive tip IoT, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, efectuarea calculelor sau comunicarea cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Intrarea în școlile care găzduiesc Evaluarea Națională se face până la ora 08.30.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

25 iunie – Limba și literatura română
27 iunie – Matematică
28 iunie – Limba maternă.

3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00)
3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08.00 – ora 12.00) – Depunerea contestațiilor
4-9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Modele oficiale de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024 de la clasa a VIII-a au fost publicate de Ministerul Educației în noiembrie anul trecut.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.