Un alt azil de bătrâni a fost închis de ANPC, în Ilfov: Paturi murdare, mâncare gătită în curte și medicamente expirate

- Nationale - august 13, 2024
Distribuie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis un azil de bătrâni din județul Ilfov. Suma amenzilor aplicate se ridică la 25.000 de lei.

Un azil de bătrâni situat în comuna Siliștea Snagov, județul Ilfov, a fost închis temporar de către comisarii de la Protecția Consumatorilor, după ce aceștia au descoperit condiții extrem de precare.

Inspectorii au aplicat amenzi de 25.000 de lei și au identificat probleme grave în cadrul centrului de îngrijire din satul Gruiu.

Printre încălcările grave constatate se numără paturi murdare, pereți plini de igrasie, medicamente expirate și mâncare perisabilă pregătită într-un loc improvizat în curtea unității.

De asemenea, azilul funcționa fără autorizație de funcționare ca centru de îngrijire pentru vârstnici, și în condiții de mizerie extremă, inclusiv prezența insectelor.

În urma acestor descoperiri, inspectorii au propus închiderea definitivă a azilului, subliniind că ceea ce au găsit depășește orice standard uman.

„Cu toții suntem copii, părinți sau avem în grijă persoane în vârstă, dar ceea ce au constatat comisarii noștri depășește orice urmă de latura umană.

În astfel de situații, este obligatoriu ca locațiile să fie autorizate, iar personalul să asigure și să respecte demnitatea acestor persoane”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, pentru Antena 3 CNN.

Sursa foto: CJPC Ilfov

The post Un alt azil de bătrâni a fost închis de ANPC, în Ilfov: Paturi murdare, mâncare gătită în curte și medicamente expirate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.