Victorie la TAS pentru Simona Halep, care poate reveni pe terenul de joc

- Actualitate - martie 6, 2024
Distribuie

5 martie 2024: După aproape doi ani în care a stat pe tușă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția, a emis un comunicat prin care a evidențiat faptul că i-a redus pedeapsa Simonei Halep de la patru ani, la nouă luni.

Judecătorii TAS au decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

De asemenea, în ceea ce privește prezența substanței roxadustat în sângele sportivei, TAS a afirmat că este vorba de o „neglijență”, deci nu de o intenție a sportivei… Reamintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni, antrenorul Simonei (Patrick Mouratoglou) a anunțat că el i-a administrat suplimentul contaminat cu roxadustat – este practic o recunoaștere de facto a faptului că Simona Halep nu știa folosește un supliment de vitamine care conține o substanță interzisă sportivilor (roxadustat) care mărește capacitatea fizică.

Reamintim, Simona Halep a picat testul anti-doping la US Open, fiind depistată cu roxadustat în octombrie 2022.

De asemenea, Simonei Halep i-au fost găsite nereguli și în pașaportul biologic, dar acest aspect a fost anulat prin decizia TAS, care a dat dreptate româncei.

Simona Halep ar putea reveni pe teren, la Miami Open din Statele Unite, turneu de 1.000 de puncte, care începe în 20 martie 2024.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.