YO5KAL, un radio de pasionați la Limba

- Actualitate - iunie 19, 2024
Distribuie

În data de 29 mai 2024 s-a înființat Radioclubul ASOCAȚIA LIMBENII, prin determinarea unor radioamatori din cadrul Asociației Județene de Radioamatorism DX Radio Alba și membrii ai Asociației Limbenii, de promovare a radioamatorismului și radiogoniometriei de amator în rândul tinerilor din comuna Ciugud, județul Alba. Acest sport tehnic oferă tuturor prilejul de cunoaștere a tehnicii moderne de comunicații, electronicii, propagării undelor electromagnetice, astfel atât tinerii cât și cei mai puțin tineri să descopere noi valențe ale electronicii, științei și tehnicii.

Radioclubul are sediul în fosta Școală a satului Limba, iar prin amabilitatea radioamatorilor Popa Vasile YO5DDD, Cristea Ștefan YO5CEA și Molnar Ladislau YO5OKM, care au instalat o antenă performantă ce poate deja să emită în eter.

Astfel prima provocare este participarea la Concursul CARNAVALUL DE LA LIMBA (NOAPTEA PRICOLICILOR) care se va defășura în data de 29 iunie. Regulamentul concursului, mai multe detalii, precum și amănunte despre viața și activitatea noului radioclub se pot obține de pe site-ul asociației județene www.albadxradio.ro, precum și la www.qrz.com/YO5KAL. Sperăm ca indicativul asociației, YO5KAL, să răsune în întreaga lume, cât mai mult timp de acum înainte. Mult succes! 73! (Asociația Limbenii)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.